Bilgisayar programlamaları günümüzün en büyük ihtiyaçlarından biridir. Geçmişte her ne kadar çok ihtiyaç olsa da günümüzde bilgisayar programlarına daha fazla iş düşmektedir. İş hayatının mihenk taşını oluşturan bilgisayar programları büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bunların başında ise IBM ve SPSS gibi sistemler gelmektedir.

Her iki sistemde farklı amaçlara hizmet etse de sonuç olarak bir bilgisayar programıdır. IBM ve SPSS sistemleri sektör olarak farklılaşmaktadır. Her ikisinin de hizmet ettiği meslek grupları farklıdır. Ancak mantığı bireylerin işlerini kolaylaştırmaktır. Bu yüzden her ikisini birlikte ele almak doğru olacaktır. Daha detaylı öğrenmek için IBM ve SPSS nedir, sorusuna yanıt verelim.

 

IBM ve SPSS Girişi Nedir?

IBM ve SPSS sistemlerinin her ikisi Amerika çıkışlıdır. Her iki sistemde Amerika menşeili olup, bu ülkeden çıkmıştır.

IBM, bilişim üzerine kurulmuş bir teknoloji sistemi ya da şirketidir. International Business Machines olarak açılıma sahiptir. Bilgisayar, donanım üretimi, sunucu servisleri, yazılım, AR – GE ve servis hizmetleri vermektedir. Şirket 1911 yılında Amerika’da kurulmuştur. Merkezi New York’tadır. Dünya’nın en büyük bilişim teknoloji şirketi olarak bilinmektedir.

IBM, her sene en fazla patent alan şirket unvanının da sahibidir. Türkiye’de ise 1983 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Yazılım başta olmak üzere donanım, teknoloji ve iş danışmanlığı hizmetini ülkemizde vermiştir.

SPSS, kısaca bir bilgisayar programıdır. İstatistik yazılımı için kullanılan bir programdır. Sosyal Bilimler alanında istatistiksel analizler için SPSS programı kullanılır. Akademik kurumlar tarafından sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Yazılımın ilk programı 1968 yılında ortaya çıkmıştır. SPSS 2009 yılında ise, IBM şirketine satılmıştır. Bu seneden sonra gelen güncellemede IBM SPSS Statistics ismini kullanmıştır.

Yazılım en son olarak 24.0 sürümünü alarak kullanılmaya başlanmıştır. Hali hazırda günümüzde bu sürüm güncelliğini korumaktadır. SPSS, istatistiksel analizin yanı sıra veri yönetimi konusunda da gelişimler göstermektedir. Program çok geniş bir sektör ve alanda insanlara hizmet vermektedir. IBM ve SPSS aynı çatı altında yer alması sayesinde kalitenin artmasını da sağlamıştır.

 

ıbm ve spss

 

Veri Girişlerinde Kullanılan IBM Programı Nasıl Kullanılır?

IBM programı veri girişlerinde aynı SPSS sistemi gibi kullanılmaktadır. Zaten aynı platformu paylaşmaları benzer altyapıya sahip olduklarını göstermektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi IBM, daha sonradan SPSS satın alarak birleşmiştir. Bu yüzden kullanım yerleri aynı olduğu bilinir.

Bir bilgisayar programı sayesinde verilerin girişi yapılır. IBM’in desteklendiği yazılım programı sayesinde veriler bilgisayar üzerinden kolaylıkla işlenir. Bu işleyiş kontrollü şekilde yapılabilmektedir. Sektörel olarak her alanda IBM yazılım ya da programlamanın kullanılması mümkündür.

 

Veri Girişlerinde Kullanılan SPSS Programı Nasıl Kullanılır?

SPSS programı veri girişlerinde daha çok istatistiksel alanda kullanıldığı bilinmektedir. İstatistiksel analizlerin çoğunda SPSS programı kullanılarak girişleri yapılır. Veri girişlerini sağlamak için öncelikle SPSS programına sahip olmak gerekir. Programı kullandığınız bir bilgisayara indirmelisiniz. Daha sonrasında ise programla beraber istatistiksel verilere ulaşabilirsiniz.

IBM ve SPSS yazılımı modüler bir şekilde bulunmaktadır. SPSS programı belli bir ücrete tabiidir. Ancak 14 gün ücretsiz şekilde programı deneyebildiğinizi belirtmek isterim. Programın arabirimi oldukça basit bir arayüze sahiptir. Veri analizi arabirim sayesinde kolay şekilde gerçekleşmektedir. Kodlama ihtiyacına gerek duymadan işaretlerle istediğiniz raporlara ulaşabilirsiniz. Verilerde iyileştirme gibi seçenekleriyle daima en iyisini çıkarabilmek mümkündür.

 

Giriş Yapılan Veriler Hangi Çalışmalarda Kullanılır?

Veri çalışmaları öncelikle sağlık ve fen gibi bilimlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ve buna benzer alanlarda ölçüm, analiz çalışmalarında görev almaktadır. Verilerin sayısal dağıtımı için verilerin kullanımına başvurulmaktadır.

Hızlı Fiyat Teklifi AlınTarafınıza en geç 30 dakika içerisinde formda belirttiğiniz iletişim kanallarınız üzerinden dönüş yapılacaktır.

  • Size hitap edebilmemiz için lütfen adınızı belirtiniz.
  • Size 15 dakika içerisinde dönüş yapabilmemiz için lütfen telefon numaranızı ekleyiniz. Not: Telefon numarası, isim ve bunun gibi kişisel bilgileriniz platformumuz gizlilik politikası kapsamında koruma altındadır.
  • Mail adresinizi paylaşabilir ve size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.
    Eğitim seviyeniz talep edeceğiniz projenin seviyesi için önem arz etmektedir. Projeniz seçeceğiniz seviye standartlarında hazırlanacaktır.
    Lütfen talep ettiğiniz akademik projenin yazım dilini seçiniz.
  • Talep edilen proje tipini belirlemeniz projenizin fonksiyonelliği adına önem arz etmektedir.
  • Tarih biçimi: DD eğik çizgi MM eğik çizgi YYYY
    Talep ettiğiniz projenin tarafınıza ulaştırılmasını istediğiniz tarihi belirtiniz.
  • Lütfen talep ettiğiniz projenin Minimum ve Maksimum sayfa aralığını belirtiniz.
    Projenizin kapsamında olduğu akademik alanı lütfen belirtiniz.
  • Projenizin konusunu bu alanda belirtebilir varsa alt başlık dosyasını ekte paylaşabilirsiniz. Projenin tanımı ile ilgili diğer dosyaları da sisteme yükleyebilirsiniz. Bu alan projenin anlaşılabilirliği için önemlidir. Lütfen projenize ilişkin tüm açıklamalarınızı bu alanda paylaşınız.
  • Dosyaları buraya sürükleyin ya da
      Projenize dair her türlü bilgi, uyarı veya kaynak dosyalarını bu alana yükleyerek proje kartınıza entegre edebilirsiniz.

    Bize Yazın
    Sorularınız ve talepleriniz için WhatsApp üzerinden 7/24 tarafımızla iletişime geçebilirsiniz.